Trivsel

Personalet på Rigshospitalets Radiologiske Klinik har vendt ryggen til en dårlig omgangstone, og har i stedet hilst sammenhold og samarbejde velkommen.
Resultatet kan ses på bundlinjen med lavere sygefravær og større effektivitet.

Trivsel Johnny Madelung

Johnny Madelung, chefradiograf og en del af ledelsen på Rigshospitalets Radiologiske Klinik. 


”Der er kommet mere sammenhold i klinikken – hele afdelingen er blevet mere effektiv. Og så er vi kommet under gennemsnittet for sygefravær i regionen,” fortæller Johnny Madelung, der er chefradiograf og en del af klinikkens ledelse.

”Du kan bl.a. se det på, hvor mange CT-scanninger, vi foretager. Det stiger år for år, selvom vi har det samme antal scannere. De bliver bare udnyttet bedre, og det sker fordi folk kender og respekterer hinanden,” mener han.

Fra hård omgangstone til seks bud for den gode kollega

Det var regionens trivselsundersøgelse, TrivselOP fra 2011, der gjorde ledelsen opmærksom på, at der var et problem på arbejdspladsen.

”Folk oplevede omgangstonen som hård, især når man kom ned i en anden sektor, hvor man var vant til at tale til hinanden på en anden måde. At vi er en arbejdsplads med 24 nationaliteter gjorde heller ikke tingene bedre, for mange følte sig udenfor, når en gruppe ansatte med samme nationalitet talte deres eget sprog,” forklarer Johnny Madelung.

"Vi besluttede derfor at få personalet til at definere, hvordan de gerne ville samarbejde. Over en række møder kom de med en masse idéer, der efterfølgende kunne koges ned til seks bud,” siger han.

Skriften på spejlet: ”Vil du arbejde sammen med mig i dag?”

Men en plakat med nogle bud gør det ikke alene.

”Du er nødt til at formidle budskabet visuelt, så folk lægger mærke til det.
Derfor har vi brugt en farverig vindmølle til vores bud,” siger han.

”Det kræver også fokus hele tiden. Det er ikke et projekt, der stopper igen. Så vi laver jævnligt events, der får folk til at tænke over at være en god kollega. Fx var der nogen, der satte en sætning op på samtlige spejle på toiletterne: ”Vil du arbejde sammen med mig i dag?”. Det er meget enkelt, men det virker,” slutter Johnny Madelung.


Trivsel på Rigshospitalets Radiologiske Klinik - 6 bud