Pilotinstallation af kombinationskuvøse

Regionssygehuset Ryhov i Sverige er det første hospital i Europa, der har fået installeret den nye kombinationskuvøse, GiraffeTM OmnibedTM CarestationTM.

Regionssygehuset Ryhov - Første i Europa til at installere Giraffe Omnibed Carestation

Margareta Claesson og Carin Ljung fra Regionssygehuset Ryhov ved deres nye ”Giraffe”.


Installationen af den nye kombinationskuvøse, Giraffe Omnibed Carestation, stod færdig på Regionssygehuset Ryhov i slutningen af januar 2016 – allerede flere måneder inden den officielle lancering af produktet, som fandt sted i slutningen af marts.

Neonatalafdelingen har arbejdet med tidligere modeller af Giraffe siden 2004 , både kombinations- og lukkede kuvøser. “Da vi skulle bestille nye kuvøser, faldt valget på Giraffe Omnibed, som er en kombinationskuvøse,” fortæller Carin Ljung, MT-ansvarlig i afdelingen.

“Vi har været tilfredse med de ældre Giraffe-kuvøser, og den nye er selvfølgelig mere moderne og tidssvarende”. Noget af det vi lægger stor vægt på er, at de funktioner, som fungerede godt ved den gamle model, er bibeholdt i den nye. Det er lige som det skal være,” fortsætter Margareta Claesson, sygeplejerske og en af deltagerne fra MT-gruppen. 

“Vi værdsætter også, at GE har lyttet til kommentarer fra os kunder. For eksempel havde den tidligere model en liste, der samlede støv. Den liste er nu fjernet fra den nye model,” forklarer Margareta.

Giraffe Omnibed Carestation - GE Healthcare

“Vi valgte kombinationsmodellen, som kan justeres i højden, og bestilte den til hele afdelingen, for ikke at skulle prioritere, hvilke børn, der skulle få gavn af disse fleksible kuvøser. Der er mange fordele – for eksempel er det nemt at få adgang til barnet ved akutte situationer, og kuvøsen kan bruges til fuldt udviklede børn, som er syge, men ikke behøver ekstra varme,” fortæller Carin.

Da de nye kuvøser blev installeret, fik alt personale tilbudt træning – både dag- og natpersonale. Størstedelen af de i alt 60 ansatte, fandt det let at lære de nye funktioner i Giraffe Carestation, da de allerede kendte til de tidligere modeller. “Touchskærmen er den største forskel, men vi er vant til at arbejde med touchskærm, og brugerfladen på den nye Giraffe føles logisk og ligetil,” fortæller Carin.

På Giraffe Omnibed har alarmerne hver sin farve, hvilket gør nemt at identificere alarmen. Den enkelte alarm er også nem at slå fra – man fører bare hånden hen over skærmen. “Det er virkelig praktisk i situationer, hvor man fx står midt i et bleskift,” forklarer Carin.

“Det føles rigtigt godt at være de første i Europa, som arbejder med disse nye kuvøser. Vi ser frem til at svare på spørgsmål fra andre neonatalafdelinger, der er ved at indkøbe kuvøser,” afslutter Carin. 


Du kan læse mere om Giraffe Omnibed Carestation her (ENG).